Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Ánizsos-pisztáciás lapok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 g búzaliszt 30 g porcukor csipet só 1 vaníliarúd kikapart magja 25 g puha vaj vagy margarin 1 evőkanál hideg víz Habcsókhoz: 40 g natúr pisztácia 3 közepes tojás fehérje 1 teáskanál citromlé 130 g cukor 50 g porcukor 20 g étkezési keményítő Narancslekvárhoz: 80 g bébinarancs aprítva 1 szegfűszeg 1 rúd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 g búzaliszt
  • 30 g porcukor
  • csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 25 g puha vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál hideg víz

Habcsókhoz:

  • 40 g natúr pisztácia
  • 3 közepes tojás fehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 130 g cukor
  • 50 g porcukor
  • 20 g étkezési keményítő

Narancslekvárhoz:

  • 80 g bébinarancs aprítva
  • 1 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 2 evőkanál forró víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom leve


Elkészítése:

A tésztához a lisztet, porcukrot összekeverjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart magját, puha vajat vagy margarint és a vizet. A hozzávalókat összedolgozzuk. Liszttel enyhén meghintett munkalapon rövid ideig átgyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A habcsókhoz ledaráljuk a pisztáciát. A tojásfehérjét és a citromlevet a robotgéppel fokozatosan kemény habbá verjük és apránként adagoljuk hozzá a cukrot, míg fényes masszát nem kapunk. A porcukrot, őrölt ánizst, étkezési keményítőt és a darált pisztácia felét hozzáadjuk és kanállal óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük, hőlégkeveréssel 80 fokra. A masszát sima csöves, 7 mm nyílású habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt sütőlapra 6 cm hosszan olyan halmokat nyomunk, hogy hosszában azok összeérjenek és megszórjuk a maradék pisztáciás keverékkel. A sütőlapot a sütőbe helyezzük és 60 percig szárítjuk. A habcsókokat még melegen leszedjük a papírról és félretesszük egy tálcára.

A sütőt 180 fokra állítjuk és a tésztát lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk, késsel 32 csíkra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Én babapiskóta kiszúrót használtam, mert úgy gyorsabban ment. 7 percig sütjük 180 fokon.

A narancslekvár hozzávalóit összefőzzük sűrűre, majd a fűszereket eltávolítjuk belőle, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd a tetejére illesztünk egy habcsókot.

Két hétig eláll jól záródó dobozban. Kb 32 db lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is