Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a kristálycukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, amíg aranybarna nem lesz. Amikor a cukor teljesen megolvadt, óvatosan felöntjük a főzött kávéval, és addig keverjük, amíg a karamell feloldódik. A keveréket hagyjuk kihűlni. A kihűlt karamellás kávét összekeverjük a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral, majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.03.

A tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítése

A tésztához a kristálycukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, amíg aranybarna nem lesz. Amikor a cukor teljesen megolvadt, óvatosan felöntjük a főzött kávéval, és addig keverjük, amíg a karamell feloldódik. A keveréket hagyjuk kihűlni.

A kihűlt karamellás kávét összekeverjük a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral, majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként vékony lapokat nyújtunk belőle. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A tejet, a kristálycukrot, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. A főzött krémet teljesen kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel alaposan összedolgozzuk.

A megsült lapokat megkenjük a krémmel, egymásra rétegezzük, és a tetején is simítsunk el egy vékony réteget.

A csokoládémáz elkészítése:

Az étcsokoládét a margarinnal és az étolajjal gőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk, és simára keverjük. A mázat a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.

A süteményt hűtőben legalább néhány órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a csokoládémáz megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is