Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Anna szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 1 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 g szalalkáli
  • 1,5 dl kávé
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg zsír

Krém hozzávalói

  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a kristálycukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, amíg aranybarna nem lesz. Amikor a cukor teljesen megolvadt, óvatosan felöntjük a főzött kávéval, és addig keverjük, amíg a karamell feloldódik. A keveréket hagyjuk kihűlni.

A kihűlt karamellás kávét összekeverjük a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral, majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként vékony lapokat nyújtunk belőle. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A tejet, a kristálycukrot, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. A főzött krémet teljesen kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel alaposan összedolgozzuk.

A megsült lapokat megkenjük a krémmel, egymásra rétegezzük, és a tetején is simítsunk el egy vékony réteget.

A csokoládémáz elkészítése:

Az étcsokoládét a margarinnal és az étolajjal gőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk, és simára keverjük. A mázat a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.

A süteményt hűtőben legalább néhány órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a csokoládémáz megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/anna-szelet-2/