Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Anyós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 evőkanál fejföl (ka kívánja a tészta, adjunk még hozzá)

Töltelék:

  • 28 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 8 tojás
  • 0,5 dl rum (vagy aroma ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • porcukor (vagy csokimáz)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen, majd két részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre 25*35 cm), majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.

A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.

A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.

170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/anyos-szelet-2/