Elkészítése
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a kókuszreszeléket.
Egy kisebb lábosban alacsony hőfokon összeolvasztjuk a margarint és a mézet. Közben a forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd ezt hozzáöntjük a mézes-margarinos keverékhez. Az elegy kissé felpezseg, ezt követően azonnal hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
A masszából diónyi méretű golyókat formázunk, és enyhén meglapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben kissé megnőnek.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Amikor a kekszek szélei aranybarnák, de a közepük még puha, kivesszük őket, mert hűlés közben tovább szilárdulnak.
