Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Anzac keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése

Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a kókuszreszeléket.

Egy kisebb lábosban alacsony hőfokon összeolvasztjuk a margarint és a mézet. Közben a forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd ezt hozzáöntjük a mézes-margarinos keverékhez. Az elegy kissé felpezseg, ezt követően azonnal hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

A masszából diónyi méretű golyókat formázunk, és enyhén meglapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben kissé megnőnek.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Amikor a kekszek szélei aranybarnák, de a közepük még puha, kivesszük őket, mert hűlés közben tovább szilárdulnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/anzac-keksz/