Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.
Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.
A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy tepsibe sütőpapírt tettem.
A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőle, amiket két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem bennük.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.
Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.









