Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Apró zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 7 dkg darált dió
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.

Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.

A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy tepsibe sütőpapírt tettem.

A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőle, amiket két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem bennük.

A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.

Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/apro-zserbo-2/