Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Árvácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 16 db tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 csomag sütőpor
  • 16 evőkanál cukor
  • 4 csomag csokoládéízű pudingpor

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg porcukor
  • 37 dkg margarin

Elkészítése

Három tojást kettéválasztunk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás pudingporral és egy kávéskanál sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgákat. Kivajazunk és zsírozunk egy őzgerincformát, belesimítjuk a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Ezután újabb három tojásos piskótát készítünk, most puncs ízű pudingporral keverjük ki, és szintén őzgerincformában sütjük meg.

Készítünk két darab, öt tojásos piskótalapot is, amelyekbe két csomag csokis pudingport keverünk. Ezeket a barna lapokat nagy gáztepsiben sütjük ki, és amikor kisültek, még melegen feltekerjük őket.

A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, majd amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a margarint és a cukrot, végül kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe három evőkanál kakaót keverünk.

A fehér és a rózsaszín tésztát hosszában kettévágjuk. Egy rózsaszín és egy fehér oldalt megkenünk a kakaós krémmel, és összeragasztjuk őket. Ugyanezt megismételjük a maradék tésztákkal, így két színes tésztát kapunk.

Az egyik barna lapot kitekerjük, megkenjük a fehér krém felével, majd erre kenjük a barna krém felét, végül rátesszük az egyik színes tésztát, és szorosan feltekerjük. A másik barna lappal is ugyanígy járunk el.

A szeletelés előtt jól lehűtjük, hogy a rétegek szépen összeérjenek és a sütemény könnyen vágható legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/arvacska-2/