Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Árvácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
  • 1 üveg mandulaaroma

Piskótához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukor

Krém

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a pudingport, a másikba a mandula aromát. Egy őzgerinc formába először az egyik masszát, majd a másikat simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor a tészták kihűltek, mindkettőt félbe vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint, és alaposan eldolgozzuk. Az egyik zöld lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezünk egy rózsaszín lapot, és összeragasztjuk. Ezt megismételjük a maradék két lappal is. Végül a két színes téglalapot is összeragasztjuk, úgy, hogy egymás mellett egy rózsaszín és egy zöld lap legyen.

A piskótához a hozzávalókat a szokásos módon összekeverjük és megsütjük, hogy egy vékonyabb piskótalapot kapjunk. Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük a maradék krémmel, majd a színes téglalapot a piskóta szélére helyezzük, és feltekerjük. A sütemény tetejét csokimázzal is bevonhatjuk, ízlés szerint.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/arvacska/