Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Aszalt áfonyás citromos sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először is előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folytatva a habverést. Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokipettyekkel és az áfonyával. Ezt a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabba, majd hozzáadjuk a citrom […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.29.

Tésztához

Mázhoz

Elkészítése

Először is előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folytatva a habverést.

Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokipettyekkel és az áfonyával. Ezt a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabba, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.

A kész masszát a kibélelt tepsibe öntjük, és körülbelül 35-40 percig sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve meg nem győződünk arról, hogy teljesen átsült.

Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. A kakaóport, pudingport, porcukrot, tejet és vajat jól összekeverjük, majd gőz felett megolvasztjuk. Ezt a mázat a kihűlt süteményre kenjük.

Végül olvasztott fehér csokoládéval lecsorgatjuk a süteményt, és egy kiskanál nyelével márványos mintát húzunk a tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is