Először is előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folytatva a habverést.
Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokipettyekkel és az áfonyával. Ezt a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabba, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.
A kész masszát a kibélelt tepsibe öntjük, és körülbelül 35-40 percig sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve meg nem győződünk arról, hogy teljesen átsült.
Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. A kakaóport, pudingport, porcukrot, tejet és vajat jól összekeverjük, majd gőz felett megolvasztjuk. Ezt a mázat a kihűlt süteményre kenjük.
Végül olvasztott fehér csokoládéval lecsorgatjuk a süteményt, és egy kiskanál nyelével márványos mintát húzunk a tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂