Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt áfonyás citromos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál sütésálló csokoládé csepp
  • 1 evőkanál aszalt áfonya
  • 2 db citrom héja és leve

Mázhoz

  • 1 púpos teáskanál kakaópor
  • 1 púpos evőkanál csokoládéízű pudingpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítése

Először is előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folytatva a habverést.

Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokipettyekkel és az áfonyával. Ezt a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabba, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.

A kész masszát a kibélelt tepsibe öntjük, és körülbelül 35-40 percig sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve meg nem győződünk arról, hogy teljesen átsült.

Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. A kakaóport, pudingport, porcukrot, tejet és vajat jól összekeverjük, majd gőz felett megolvasztjuk. Ezt a mázat a kihűlt süteményre kenjük.

Végül olvasztott fehér csokoládéval lecsorgatjuk a süteményt, és egy kiskanál nyelével márványos mintát húzunk a tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/aszalt-afonyas-citromos-sutemeny/