Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- csipet só
- fél citrom lereszelt héja
- 1 marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. (Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.) Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.
[box style=”info”]Az aszalt gyümölcs nagyon feldobja az egyszerű kekszet. Akár gasztroajándékként is adható.[/box]
