Elkészítése
A csokit és a vajat folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg gőz fölött, de ne forraljuk fel. A kekszet egy zacskóban törjük össze – ehhez bármilyen eszközt használhatunk, de akár a tenyerünkkel is megtehetjük. Fontos, hogy a kekszet ne törjük teljesen apróra, maradjanak benne nagyobb darabok is.
Ezután keverjük össze a kekszet a csokimázzal és az aszalt szilvával. A masszát egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, szépen eligazítjuk, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Miután a sütemény megdermedt, szeleteljük fel, és tálaljuk.
Az arányok jól működnek, de a mennyiséget tetszés szerint lehet duplázni vagy triplázni. Az aszalt szilva helyett vagy mellett más gyümölcsöt is használhatunk. Ha nem Albert kekszet választunk, akkor ajánlott valamilyen magas rosttartalmú kekszet tenni a sütibe.
Jó étvágyat!
Imádom az olyan egyszerű sütemény recepteket, amelyek nem igényelnek sütést, hanem egyszerűen, és gyorsan kész vannak. Az aszalt szilvás-csokis süti ilyen, ráadásul a magas rosttartalma miatt kifejezetten jót tesz az emésztésnek.
