Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg zsír
- fél cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 45 dkg liszt
Töltelék:
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg darált dió
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, az egyik végére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik oldalát, lenyomkodjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Töltelék elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát.


