Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvás mascarpone tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál darált mák

Töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az eritritet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a darált mákot. A masszát sütőpapírral bélelt, 37*33 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A szilvalekvárt elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az apróra vágott aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a krém háromnegyed részét egyenletesen eloszlatjuk rajta. A piskótát szorosan feltekerjük. A maradék krémmel kívülről is megkenjük a tekercset és ízlés szerint díszítjük.

Hűtés és tálalás:

A kész süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A krémet ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal, amely még jobban kiemeli a szilva ízét. Ha szeretnénk, a tekercs tetejét megszórhatjuk darált dióval vagy reszelt csokoládéval is a még mutatósabb tálalás érdekében.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/aszalt-szilvas-mascarpone-tekercs/