Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az eritritet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a darált mákot. A masszát sütőpapírral bélelt, 37*33 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A szilvalekvárt elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az apróra vágott aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a krém háromnegyed részét egyenletesen eloszlatjuk rajta. A piskótát szorosan feltekerjük. A maradék krémmel kívülről is megkenjük a tekercset és ízlés szerint díszítjük.
Hűtés és tálalás:
A kész süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
A krémet ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal, amely még jobban kiemeli a szilva ízét. Ha szeretnénk, a tekercs tetejét megszórhatjuk darált dióval vagy reszelt csokoládéval is a még mutatósabb tálalás érdekében.