Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Piskóták

Aszalt szilvás rolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 20-25 perc […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.15.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a puding teljesen kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk.

Az aszalt szilvát előzőleg legalább 30 percre rumba áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapot egyenletesen megkenjük a krém egy részével. Az alsó részére szorosan kirakjuk az áztatott aszalt szilvát. A krém tetejére szórjuk az apróra vágott őszibarackot, majd óvatosan feltekerjük a roládot.

A maradék krémmel kívülről bevonjuk a roládot, és tetszés szerint díszítjük (pl. gyümölcsdarabokkal, csokoládéreszelékkel vagy tejszínhabbal).

A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, és a rolád könnyen szeletelhető legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is