Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvás rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • aszalt szilva (rumba áztatva )
  • 2-3 szem őszibarack befőtt

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a puding teljesen kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk.

Az aszalt szilvát előzőleg legalább 30 percre rumba áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapot egyenletesen megkenjük a krém egy részével. Az alsó részére szorosan kirakjuk az áztatott aszalt szilvát. A krém tetejére szórjuk az apróra vágott őszibarackot, majd óvatosan feltekerjük a roládot.

A maradék krémmel kívülről bevonjuk a roládot, és tetszés szerint díszítjük (pl. gyümölcsdarabokkal, csokoládéreszelékkel vagy tejszínhabbal).

A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, és a rolád könnyen szeletelhető legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/aszalt-szilvas-rolad/