Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Aszalt vörösáfonyás-csokidarabos keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg apró szemű zabpehely 0,5 tasak sütőpor 1 tasak vaníliás cukor 5 dkg barna cukor 10 dkg aszalt vörös áfonya 10 dkg étcsokoládé 15 dkg margarin 5 ek tej Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 5 ek tej


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat.

Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összedolgozzuk a tésztát.

Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.

170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.

Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.)

[box style=”info”]Egyszerű, omlós, sokáig eltartható keksz, ami csokit és aszalt gyümölcsöt rejt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is