Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokis lap hozzávalóit összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két egyforma, 23×18 cm-es lapra nyújtjuk, és egyenként a tepsi hátulján megsütjük. A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk a 23×18 cm-es tepsiben, majd kihűtjük. A krémhez a tejet egy lábasban összekeverjük a vaníliával, a liszttel és a pudingporral. Folyamatos keverés mellett […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.27.

Piskóta

Csokis lap

Krém

Tetejére

Elkészítése

A csokis lap hozzávalóit összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két egyforma, 23×18 cm-es lapra nyújtjuk, és egyenként a tepsi hátulján megsütjük.

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk a 23×18 cm-es tepsiben, majd kihűtjük.

A krémhez a tejet egy lábasban összekeverjük a vaníliával, a liszttel és a pudingporral. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez dolgozzuk.

Összeállítás: Az egyik csokis lapot a sütemény aljára helyezzük, majd megkenjük sárgabaracklekvárral. Erre rásimítjuk a vaníliás krém felét. A piskótát is megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráhelyezzük a krémre. A tetejét is megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a maradék vaníliás krémet, végül befedjük a másik csokis lappal.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a sütemény tetejére. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vizes késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is