A csokis lap hozzávalóit összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két egyforma, 23×18 cm-es lapra nyújtjuk, és egyenként a tepsi hátulján megsütjük.
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk a 23×18 cm-es tepsiben, majd kihűtjük.
A krémhez a tejet egy lábasban összekeverjük a vaníliával, a liszttel és a pudingporral. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez dolgozzuk.
Összeállítás: Az egyik csokis lapot a sütemény aljára helyezzük, majd megkenjük sárgabaracklekvárral. Erre rásimítjuk a vaníliás krém felét. A piskótát is megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráhelyezzük a krémre. A tetejét is megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a maradék vaníliás krémet, végül befedjük a másik csokis lappal.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a sütemény tetejére. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vizes késsel szeleteljük.