Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Astoria szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukor

Csokis lap

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2-3 dl tej

Krém

  • 5 dl tej
  • 1 db vanília rúd
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Tetejére

  • 100 g csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A csokis lap hozzávalóit összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két egyforma, 23×18 cm-es lapra nyújtjuk, és egyenként a tepsi hátulján megsütjük.

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk a 23×18 cm-es tepsiben, majd kihűtjük.

A krémhez a tejet egy lábasban összekeverjük a vaníliával, a liszttel és a pudingporral. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez dolgozzuk.

Összeállítás: Az egyik csokis lapot a sütemény aljára helyezzük, majd megkenjük sárgabaracklekvárral. Erre rásimítjuk a vaníliás krém felét. A piskótát is megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráhelyezzük a krémre. A tetejét is megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a maradék vaníliás krémet, végül befedjük a másik csokis lappal.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a sütemény tetejére. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vizes késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/asztoria-szelet/