Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 500 g sárgarépa 250 g dió 250 g teljes kiőrlésű liszt 2 teáskanál szódabikarbóna 2 tk fahéj 150 g mazsola 250 g barna cukor 4 db tojás 250 ml napraforgó olaj A krémhez: 250 g mascarpone 80 g porcukor 50 g vaj 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon) A tepsi kikenéséhez: 1 ek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Klára Tóth
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g sárgarépa
  • 250 g dió
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 150 g mazsola
  • 250 g barna cukor
  • 4 db tojás
  • 250 ml napraforgó olaj

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 ek vaj


Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.

Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet. Kockákra vágva tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Klára Tóth
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is