Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kávés sütik

Krémes sütik

Sütemény receptek

Avokádókrémes kávés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tészta: 1 avokádó villával összetörve 15 dkg liszt 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna 3 ek holland kakaópor 10 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliáscukor 1 ek balzsamecet krém 1 dl kávé 1 tojás 1 ek olaj csipet só 1 ek rumaroma A krém: 1 avokádó 10 dkg mascarpone krémsajt 2 ek porcukor fél lime […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Kalla58
Beküldte: 2016.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tészta:

  • 1 avokádó villával összetörve
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3 ek holland kakaópor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 ek balzsamecet krém
  • 1 dl kávé
  • 1 tojás
  • 1 ek olaj
  • csipet só
  • 1 ek rumaroma

A krém:

  • 1 avokádó
  • 10 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 ek porcukor
  • fél lime citrom leve
  • 1 limecitrom reszelt héja

A tetejére :

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük.

Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót.

Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20×30,  a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.

A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokba vágjuk és aprítógépbe tesszük. A lime lével, és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk.

A krémsajtot ezután tegyük hozzá és azzal is jó krémesre keverjük.

A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.

A fehércsokit 2 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük.

A krémből tegyünk félre egy keveset és diszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.

[box style=”info”]Felfedeztem egy csodálatos ízvilágú deszertet, mely első benyomásra sem tűnt túl bonyolultnak, de annál izgalmasabbnak!

Ki hinné, hogy a semleges ízű avokádóból egy nagyon kellemes pikáns ízű krémet lehet készíteni! higgyétek el, ugyanis nagyon finom,nem hagytam volna ki az ízutazásaim során.

Aki kostolta nálam,az csak ámult, és bámult, hogy mennyire finom. Ehhez érettebb avokádó szükséges, és persze hogy a tésztájában is van avokádó![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is