Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a muffin egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, amelyhez nem kell különleges alapanyag. A tészta puha, a meggy friss ízt ad, a reszelt étcsoki pedig kellemesen feldobja az egészet. Akkor is jól működik, ha diétásabb változatot szeretnénk, hiszen fagyasztott, cukormentes meggyel is készíthető. Ideális hétvégi sütögetéshez vagy gyors vendégváró desszertnek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet a cukorral, az édesítőszerrel, a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval robotgéppel simára keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk.

A muffin formát olajjal kikenjük. Minden mélyedésbe egy evőkanál tésztát teszünk. Erre 4-5 szem meggyet helyezünk. A meggy lehet fagyasztott és kinyomkodott vagy meggybefőtt is.

A két kocka étcsokit sajtreszelőn lereszeljük, majd egyenletesen a meggyek tetejére szórjuk. A maradék tésztából minden muffinhoz még egy evőkanállal adunk a tetejére.

A muffint 180 °C-on nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. A teteje enyhén pirul, a belseje pedig puha marad.

Tipp

Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a tésztába tehetünk egy kevés citromhéjat is. A meggyet mindig érdemes kissé kinyomkodni, így nem áztatja el a tésztát. A muffin frissen a legjobb, de kihűlés után is puha marad, ezért másnapra is bátran eltehető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is