Elkészítése
A lisztet a cukorral, az édesítőszerrel, a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval robotgéppel simára keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk.
A muffin formát olajjal kikenjük. Minden mélyedésbe egy evőkanál tésztát teszünk. Erre 4-5 szem meggyet helyezünk. A meggy lehet fagyasztott és kinyomkodott vagy meggybefőtt is.
A két kocka étcsokit sajtreszelőn lereszeljük, majd egyenletesen a meggyek tetejére szórjuk. A maradék tésztából minden muffinhoz még egy evőkanállal adunk a tetejére.
A muffint 180 °C-on nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. A teteje enyhén pirul, a belseje pedig puha marad.
Tipp
Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a tésztába tehetünk egy kevés citromhéjat is. A meggyet mindig érdemes kissé kinyomkodni, így nem áztatja el a tésztát. A muffin frissen a legjobb, de kihűlés után is puha marad, ezért másnapra is bátran eltehető.
