Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Az én muffinom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 csepp folyékony édesítőszer
  • 4 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 kocka étcsokoládé
  • 2 marék meggy (ha diétázunk, akkor fagyasztott meggy)
  • 1 csipet só

Elkészítése

A lisztet a cukorral, az édesítőszerrel, a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval robotgéppel simára keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk.

A muffin formát olajjal kikenjük. Minden mélyedésbe egy evőkanál tésztát teszünk. Erre 4-5 szem meggyet helyezünk. A meggy lehet fagyasztott és kinyomkodott vagy meggybefőtt is.

A két kocka étcsokit sajtreszelőn lereszeljük, majd egyenletesen a meggyek tetejére szórjuk. A maradék tésztából minden muffinhoz még egy evőkanállal adunk a tetejére.

A muffint 180 °C-on nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. A teteje enyhén pirul, a belseje pedig puha marad.

Tipp

Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a tésztába tehetünk egy kevés citromhéjat is. A meggyet mindig érdemes kissé kinyomkodni, így nem áztatja el a tésztát. A muffin frissen a legjobb, de kihűlés után is puha marad, ezért másnapra is bátran eltehető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/az-en-muffinom/