Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babapiskóta házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 egész tojás
  • 14 dkg margarin
  • 80 dkg liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 1 csomag szalalkáli


Elkészítése:

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot szárazon összekevertem. A tetején kis mélyedésbe tettem a tojásokat. A szalakálit először langyos tejben elkevertem, úgy öntöttem rá. A szalakáli után ráöntöttem a felolvasztott, majd szobah hőmérsékletűre hűtött margarint.

Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, és babapiskóta formával kiszaggattam. Én kiszaggatás után nagyon óvatosan vékony ecsettel langyos tejjel átkentem mindegyiknek a tetejét, és beszórtam kristálycukorral, de ez nincs a receptben, el is maradhat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket egymástól kissé távol, mert sülés közben szélességében terül. Azért így is némelyek egymáshoz sültek. 220 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt sült meg. Sütőfüggő!

[box style=”info”]Sütés közben kicsit furcsa szag terjengett a konyhában a szalakálitól, de mire a sütikék kihűltek, elillant.
[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/babapiskota-hazilag-2/