Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Továbbá:
- 0,5 üveg baracklekvár
- 2 dl kávé
- 0,5 dl rum
- 20 dkg babapiskóta
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük, és lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk, és csokidarával, vagy reszelt csokival megszórjuk.


