Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babapiskótás krémes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 0,5 üvegcse vérnarancs aroma
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • kevés tej

Töltelék

  • 1 csomag babapiskóta
  • tej (a babapiskóta locsolásához )
  • mandulaaroma (a babapiskóta locsolásához )
  • 3 dl tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Cukormáz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és mindkét lapot tepsi hátán megsütjük. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk, hogy átjárja az íz.

A krémhez a 3 dl tejet elkeverjük 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a 20 dkg margarint habosra keverjük 20 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótákkal, majd rákenjük a maradék krémet, és befedjük a másik lappal. A tetejére cukormáz kerül: a porcukrot a tojásfehérjével gőz fölött keményre verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.

A süteményt másnap szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/babapiskotas-kremes-sutemeny/