Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-tojásos-virslis zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab zsemle
  • vajkrém (nálunk póréhagymás)
  • 4 szelet bacon
  • 1 darab virsli
  • 2 tojás
  • 5 dkg sajt (trappista)
  • bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Elkészítése

A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.

A zsemlék üregét megkenjük (vastagon) a vajkrémmel, majd kibéleljük a zsemléket baconnel. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).

Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojásokra reszelt sajtot teszünk.

A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/baconos-tojasos-virslis-zsemle/