Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bagolyszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • csipet cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 tojásfehérje
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 üveg baracklekvár

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóival alaposan összegyúrjuk, végül 3 részre osztjuk.

A tésztákat egyenként téglalap alakúra, kb 2 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral az egészet és a két szélére magozott meggyet teszünk.

Feltekerjük a két szélétől kezdve. A közepénél kb 3 cm üres részt hagyunk.

A töltelékhez a cukorral felverjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a diót óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Kanállal vagy habzsákkal az üresen hagyott részbe töltjük.

180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórhatjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bagolyszem-3/