Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bahama szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék (én kevesebbet raktam ezt soknak találtam)
  • 35 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • piros ételfesték (vagy meggylé )

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével alaposan összedolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és az egyik részhez hozzáadjuk a kakaóport, hogy csokis réteget kapjunk.

A lapokat közepes méretű tepsiben, sütőpapíron egyenként sütjük előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 8-10 percig. Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport, a tejet, a cukrot és az ételszínezéket (vagy meggylevet) összefőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ha a puding kihűlt, a puha margarint hozzákeverjük, amíg sima állagú lesz.

A sütemény összeállításához az első, fehér lapot megkenjük a krémmel, erre helyezzük a kakaós lapot, amit szintén megkenünk krémmel. Végül a második fehér lap következik, amelyre szintén krémet simítunk.

Díszítésként a sütemény tetejére reszelt fehér csokoládét szórhatunk, vagy olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

A süteményt tálalás előtt hagyjuk néhány órán át a hűtőben pihenni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bahama-szelet/