Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baileys-es kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 18 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 90 ml tej
  • 50 ml baileys krémlikőr
  • 90 ml forró víz

Öntet

  • 1 tubus sűrített tej
  • 50 ml baileys krémlikőr
  • 5 dkg étcsokoládé

Krém

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 ml baileys krémlikőr

Díszítés

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • tortadara

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25*25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk.

A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé ellolvad. Végül hozzákeverjük a likőrt is.

Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csorgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük.

A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel kemény habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval csorgatva és tortadarával megszórva díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/baileys-es-kocka/