Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baileyses krémmel töltött hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 10 g vaníliás porcukor
  • 200 g cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 220 g finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 20 g kakaópor

Krémhez

  • 4 tojássárgája
  • 40 g vaníliás cukor
  • 2 csomag baileys ízű capuccino por
  • 200 g porcukor
  • 200 ml tej
  • 80 g liszt
  • 200 ml balieys krémlikőr
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj

Oldalára

  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére

  • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.

A lisztet, a kakaóport, a cappucino port elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A gáztepsit béleljük ki sütőpapírral. A piskótát 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

A krémhez a sárgákat elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a kapucsínóport, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd puding sürűségűre főzzük, ezután teljesen kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a piskótából pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki.

A kihűlt krémben elkeverjük a puha vajat, majd egy pogácsának a tetejére krémet rakunk. A krémmel megkent pogácsákat egy másik pogácsával összetapasztjuk, majd az oldalára is kenünk a krémből. Forgassuk meg a kókuszreszelékben a sütiket, majd csorgassunk a tetejére olvasztott csokoládét.

Az elkészült sütit 2-3 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérhessenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/baileyses-kremmel-toltott-holabda/