Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baileyses, sajtkrémes desszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg kakaós keksz
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2 csomag baileys ízű cappuccino por
  • 5 cl baileys krémlikőr
  • 25 dkg mascarpone

Bevonáshoz

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg étcsokládé

Elkészítése

A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.

A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a cappuccino port, a krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.

A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.

Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.

A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/baileyses-sajtkremes-desszert/