Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor megges pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 375 g vaj
  • 500 g finomliszt
  • 250 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 50 g darált mandula
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 500 g meggy
  • 250 ml tej
  • 25 dkg tejföl
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a darált mandulával és a csipet sóval. A kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét almareszelővel lereszeljük, és egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk.

A magozott meggyet lecsepegtetjük. Egy lábasban összekeverjük a tejet, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd felforrósítjuk. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáöntjük a forró tej-tejföl keverékhez. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A pudingos krémet hagyjuk kihűlni, majd a tepsiben lévő tésztára öntjük. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett meggyet. Végül a tészta másik felét szintén almareszelővel lereszeljük, és a meggyes-pudingos töltelékre szórjuk.

A süteményt előmelegített sütőben 200 fokon világosra sütjüj.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bajor-megges-pite/