Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakacsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 7 evőkanál presszókávé
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez

  • 2 dl presszókávé
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük 7-10 perc alatt, majd hozzákeverjük a kihűlt kávét is.

A lisztet, diót és a sütőport összekeverjük és a tojásos masszába forgatjuk egy fakanállal.

180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük egy 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krémhez a kávét, lisztet, cukrokat egy edénybe tesszük, simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és két evőkanálnyit a krémbe keverünk.

A kihűlt piskóta tetejére kenjük a kávés krémet és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.

A krémre kerül a tejszínhab, amit megszórhatunk csokoládé lapocskákkal.

Felszeleteljük és a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félretett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bakacsok-2/