Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakacsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál víz (forró )
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl presszó kávé (hideg)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük.

A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a száraz alapanyagokkal csomómentesre dolgozzuk.

A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (18*25 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A süteményt pirított, vágott dióval vagy csokoládé reszelékkel is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bakacsok-3/