Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25-30 dkg olvasztott vaj 40 dkg darált dió 1 teáskanál fahéj 0,5 bögre cukor (120 g) 70 dkg réteslap Szirup: 3 bögre cukor (720g ) 1,5 bögre víz fahéj, citromhéj 1 ek méz Elkészítése: Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg darált dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0,5 bögre cukor (120 g)
  • 70 dkg réteslap

Szirup:

  • 3 bögre cukor (720g )
  • 1,5 bögre víz
  • fahéj, citromhéj
  • 1 ek méz


Elkészítése:

Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.

A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.

Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.

Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Török Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is