Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Balajti almás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd ezt a sárgájás keverékhez dolgozzuk, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. A masszát egyenletesen sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.15.

Tészta

Almás töltelék

Csokimáz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd ezt a sárgájás keverékhez dolgozzuk, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. A masszát egyenletesen sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az almás krémet. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. 3,5 dl vízben feltesszük főni a cukorral és fahéjjal ízlés szerint. Miután az alma megpuhult, a maradék vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az almához, és besűrítjük.

A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, majd még melegen ráöntjük az almás tölteléket. A kekszeket konyakos vízbe mártjuk, és szorosan egymás mellé helyezzük az almás réteg tetejére.

A tetejére csokimázat készítünk: a hozzávalókat gőz felett összeforraljuk, majd a kekszekre simítjuk. Miután a máz kihűlt és megszilárdult, valamint a kekszek megpuhultak, felverjük kemény habbá a tejszínt, és egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.

A tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk, majd tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is