Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd ezt a sárgájás keverékhez dolgozzuk, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. A masszát egyenletesen sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az almás krémet. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. 3,5 dl vízben feltesszük főni a cukorral és fahéjjal ízlés szerint. Miután az alma megpuhult, a maradék vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az almához, és besűrítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, majd még melegen ráöntjük az almás tölteléket. A kekszeket konyakos vízbe mártjuk, és szorosan egymás mellé helyezzük az almás réteg tetejére.
A tetejére csokimázat készítünk: a hozzávalókat gőz felett összeforraljuk, majd a kekszekre simítjuk. Miután a máz kihűlt és megszilárdult, valamint a kekszek megpuhultak, felverjük kemény habbá a tejszínt, és egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.
A tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk, majd tálalhatjuk.

