Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 ek víz 6 ek kristálycukor 12 ek liszt 1 cs sütőpor A kakaós piskótához: 5 tojás 5 ek víz 5 ek kristálycukor 8 ek liszt 2 ek kakaópor 1 cs sütőpor A krémhez: 0,5 l tej 1 cs vaniliás pudingpor 12 dkg kristálycukor 2 dkg kakaópor 2 csg vaníliás […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek víz
  • 6 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

A kakaós piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek víz
  • 5 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaniliás pudingpor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 csg vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin


Elkészítése:

A piskótához a tojásokat a vizet és a cukrot jó sűrűre keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Kihűtjük, majd ketté vágjuk.

A kakaós ugyanígy készül, csak a liszthez nemcsak a sütőport, hanem a kakaóport is hozzákeverjük, így adagoljuk a masszához.
Ugyanúgy sütjük és ugyanabban a tepsiben, mint a másikat, majd kihűtjük.

A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, kakaóport, vaniliás cukrot és annyit tejet, amivel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és állandó kevergetés mellet sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a cukrot is. Egyet forralunk rajta, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, elkeverjük benne a kihabosított margarint.

Egy sima piskótát tálcára tesszünk, megkenjük a krém 1/3-ával, erre tesszük a kakaós piskótát, majd ismét krém, fehér piskóta, és egy kevéske krém a tetejére. Tetejére tortadarát vagy csokireszeléket szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is