Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banán alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só

Krém

  • 125 g vaj
  • 130 g porcukor
  • 500 g túró
  • 2 kisebb banán

Díszítéshez

  • 100 g tortabevonó
  • 5 dkg fehércsokoládé
Banán alagút

Elkészítése

A tojásokat habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaóport átszitálva a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 5 perc alatt készre sütjük. Ezután hűvös helyre tesszük hűlni.

A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót. A kihűlt tésztából kivágunk egy akkora formát, hogy befedje az őzgerincformát, illetve egy kisebbet, amivel a forma alját fogjuk befedni.

A formát kibéleljük folpackkal, majd belehelyezzük a nagyobb tésztalapot. A krém felével megtöltjük a formát, ráfektetjük a banánokat, majd befedjük a maradék krémmel. Végül beborítjuk a kisebb tésztalappal, ráhajtjuk a folpack túllógó részét, és legalább 5-6 órára, de legjobb esetben egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor olvasztott csokoládéval és reszelt fehér csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!​

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/banan-alagut/