Hozzávalók:
- 2-3 érett banán
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- egy kevés margarin (5-10 dkg)
- 20 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- reszelt citrom vagy narancs héja és kevés leve
- őrölt vagy apróra zúzott dió
- egy kis méz (ha van)
- fahéj és/vagy gyömbér ízlés szerint
Elkészítése:
A banánt villával összetörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajjal kikent őzgerincformába öntjük és tűpróbáig sütjük, közepes lángon.
Díszítés, rendelkezésre álló alapanyagok szerin, lehet habtejszín, méz, dió, mák, citrom vagy narancshéj, porcukor, fahéj vagy ezek bármilyen keveréke.
[box style=”info”]Gyorsan elkészíthető desszert. Nem túl drága alapanyagokból, ránk maradt barnuló banánból is lehet!
Tömény tésztájú, laktató, ahogy nevezni szoktam “karácsony illatú” édesség.[/box]