Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banánkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab banán
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej

Elkészítése

Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a mazsolát és az apróra vágott diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot is.

A tojást, a tejet, az olajat és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez és fakanállal keverjük alaposan össze.

A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki (10*25 cm), majd egyenletesen öntsük bele a masszát (sütőpapírral is kibélelhetjük).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 50-60 percig (tűpróbáig). Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/banankenyer-5/