Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banánkrémes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1 csomag banánízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 6 dkg margarin
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a víz felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáöntjük az olajjal elkevert tojássárgáját, és még néhány percig habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát egy 38×22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon felfőzzük. Ha nem találunk banános pudingport, akkor vaníliás pudingot is használhatunk, és a végén, amikor már langyosra hűlt, hozzákeverünk 2-3 összeturmixolt banánt. Amikor a puding langyos, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.

A piskótalapokat rétegezve megtöltjük a krémmel, a tetejét pedig habbá vert tejszínnel díszítjük. Végül olvasztott csokoládéval csurgatjuk meg, és gránátalmamagokkal szórjuk meg a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/banankremes-szelet/