Elkészítése
A csokoládét apró darabokra vágjuk, a banánt pedig villával pépesítjük.
Egy tálban összekeverjük a “nedves” hozzávalókat: a tojást, a cukrot, a puha vajat, majd hozzáadjuk a pépesített banánt is.
Ezután hozzákeverjük a “száraz” hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és a tésztát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben előkészítünk 2 tepsit, amelyeket sütőpapírral kibélelünk. A masszából kis gombócokat formálunk, és a tepsibe helyezzük őket. A gombócok tetejét kanállal vagy kézzel kicsit ellapítjuk, hogy a kekszek egyenletesen süljenek.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük. Miután elkészültek, hagyjuk őket hűlni, majd tálaljuk – ha marad, mert gyorsan elfogy!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

