Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banános-csokis keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A csokoládét apró darabokra vágjuk, a banánt pedig villával pépesítjük.

Egy tálban összekeverjük a “nedves” hozzávalókat: a tojást, a cukrot, a puha vajat, majd hozzáadjuk a pépesített banánt is.

Ezután hozzákeverjük a “száraz” hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és a tésztát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Közben előkészítünk 2 tepsit, amelyeket sütőpapírral kibélelünk. A masszából kis gombócokat formálunk, és a tepsibe helyezzük őket. A gombócok tetejét kanállal vagy kézzel kicsit ellapítjuk, hogy a kekszek egyenletesen süljenek.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük. Miután elkészültek, hagyjuk őket hűlni, majd tálaljuk – ha marad, mert gyorsan elfogy!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bananos-csokis-keksz/