Elkészítése
Tészta
A banánokat villával pépesítjük. Az olvasztott, de nem forró vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a banánpürét. A csokoládét durvára vágjuk vagy lereszeljük. A lisztet a sütőporral és a csokidarabokkal összekeverjük, majd óvatosan a banános masszához dolgozzuk.
A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. A süteményt teljesen kihűtjük.
Bevonat
A kétféle csokoládét külön-külön, kevés olajjal együtt mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk. A világosabb bevonóval bevonjuk a kihűlt süteményt, majd a sötétebbet vékony sugárban rácsorgatjuk. Egy késsel vagy hurkapálcával mintákat húzunk a tetején.
Tipp
A süteményt feldobhatjuk apróra vágott dióval vagy mogyoróval is, amit a tésztába keverhetünk. A tetejére szórhatunk kókuszreszeléket vagy színes cukordíszt is, így ünnepibb hangulatú lesz.

