Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A banános-csokis kocka egy gyorsan elkészíthető, egyszerű sütemény, amit a tetején lévő kétféle csokibevonat még mutatósabbá és finomabbá tesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez

A bevonathoz

Elkészítése

Tészta

A banánokat villával pépesítjük. Az olvasztott, de nem forró vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a banánpürét. A csokoládét durvára vágjuk vagy lereszeljük. A lisztet a sütőporral és a csokidarabokkal összekeverjük, majd óvatosan a banános masszához dolgozzuk.

A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. A süteményt teljesen kihűtjük.

Bevonat

A kétféle csokoládét külön-külön, kevés olajjal együtt mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk. A világosabb bevonóval bevonjuk a kihűlt süteményt, majd a sötétebbet vékony sugárban rácsorgatjuk. Egy késsel vagy hurkapálcával mintákat húzunk a tetején.

Tipp

A süteményt feldobhatjuk apróra vágott dióval vagy mogyoróval is, amit a tésztába keverhetünk. A tetejére szórhatunk kókuszreszeléket vagy színes cukordíszt is, így ünnepibb hangulatú lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is