Elkészítése
A piskótához először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy sütőformát , amit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk és liszttel meghintünk.
A tojásokat válasszuk szét, a tojásfehérjét egy nagyobb tálba tegyük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, amíg a keverék világosabb színűvé és krémes állagúvá nem válik. Ha szeretnénk, ekkor adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet vagy tejet, hogy a piskóta még puhább legyen.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor már kezd keményedni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény, fényes habot nem kapunk.
A kakaóport keverjük össze a liszttel és a sütőporral, majd szitáljuk ezt a keveréket a tojássárgás masszához. Óvatosan keverjük össze, hogy a tészta levegős maradjon. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze.
A tésztát öntsük az előkészített sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Az előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, amíg a piskóta aranybarna nem lesz, és egy beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki.
Amikor a piskóta megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután a piskóta kihűlt, vékonyan kenjük meg a tetejét lekvárral. A banánokat felkarikázzuk, és sorokba helyezzük a lekváros tészta tetejére.
A krémhez a tejet, a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és az étcsokoládét gőz felett felfőzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, és jól összedolgozzuk.
Ezzel a krémmel megkenjük a tészta tetejét, és reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, majd szeleteljük és tálaljuk.

