Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banános-csokoládés tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál finomliszt

A fordításhozkb 1 evőkanál finomlisztA krémhez

  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 db banán

A tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd a tojássárgás masszához dolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (44*38 cm) simítjuk és közepes lángon (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.

A még meleg tészta tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez 2,5 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl tejet, a tojást a pudingporral simára keverjük. A felforralt tejet kicsit hűlni hagyjuk, majd habverővel a pudingos keveréket belekeverjük. Teszünk hozzá 2 evőkanál cukrot és visszatéve a tűzhelyre állandó keverés mellett a habverővel sűrűre keverjük, de nem főzzük, mert akkor összeugrik! Nagyon figyelni kell, időben levenni és kevergetve kihűteni.

A puha vajat először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük krémesre. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.

A tésztát miután kitekertük először a vaníliás krémmel megkenjük, majd a kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat a felénk eső oldalára hosszában rárakjuk, majd szorosan föltekerjük és a papírjába visszacsomagoljuk.

2 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk, átrakjuk egy tortapapírral bélelt tálcára.

A mázhoz az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz felett és a süteményt bevonjuk vele. Én szilikon ecsettel vastagon átkentem, így sokkal tisztább volt vele dolgozni, majd hűtőbe tesszük.

Amikor megszilárdult a máz, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bananos-csokolades-tekercs/