Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 20 dkg zsír 30 dkg porcukor 2 tojás sárgája 2 dl tej 3 evőkanál liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 75 dkg liszt Töltelék: 15 dkg vaj 10 dkg cukor 1 evőkanál kakaó 2 evőkanál lekvár 1 dl rum a kivájt tészta Díszítéshez: zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam) piros aroma (én vérnarancsot szoktam) […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
xgigix
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 75 dkg liszt

Töltelék:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 dl rum
  • a kivájt tészta

Díszítéshez:

  • zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam)
  • piros aroma (én vérnarancsot szoktam)
  • kristálycukor


Elkészítése:

A zsírt, tojás sárgáját, porcukrot, tejet, szódabikarbónát 3 evőkanál liszttel jól kikavarjuk, majd 2 órát pihentetjük. Utána a liszttel jól összegyúrjuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Sütés után a közepét kivájjuk (melegen könnyebb).

A kivájt tésztát belekeverjük a töltelékbe (a töltelékhez a hozzávalókat csak alaposan ki kell keverni) és megtöltjük a gombócokat, majd összeragasztjuk.

Az egyik felét zöld (dió) a másikat piros (vérnarancs) aromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.

[box style=”info”]Érdemes dupla adagot csinálni, mert nagyon kelendő :D[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
xgigix
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is